2008. október 6., hétfő

Dekorálás


Ma délelőtt kitakarítottam a házat a hétvégi szeméttől. Ha itthon vannak a gyerekek nem lehet takarítani, főleg ha beszorulnak a lakásba. Megrendeltem a színházjegyet is ,amit megígértem Bettikének. November 17-én megyünk kettesben a Fiatalság-Bolondság c. előadásra. Remélem tetszeni fog neki...
Egyszerű és nagyszerű ebédet főztem, mivel csak Bettikém és én ettünk itthon.Niki napköziben, apa pedig vidéken dolgozik és ott eszik főtt kaját.
Délután kimentünk a kertbe és körülnéztünk. Ahogy ott sétálgattunk, eszünkbe jutott, hogy kellene a teraszra valami őszi dekoráció.

El is indultunk beszerző körútra.
Először is csipkebogyót szedtünk-nem vittem a metszőollómat, így mindjárt pár tüskét is sikerült beszerezni. Utánna elindultunk befele a faluba, és vásároltunk potom 350ft-ért krizantint.
Közben már annyi lett az idő hogy elmentünk Niki elé a napközibe.
Hazafele szedtünk gesztenyét és borostyánt is.
Otthon aztán megkezdődött a nagy munka. Elültettük a krizantint, és mivel a borostyánt sikerült gyökerestől szedni, még lehet hogy az is megfogan a faládában, amibe ültettük.
A szomszédból kértünk piros vadszőlő leveleket és azt is beleültettük.
Végül megtűzgéltük a csipkebogyóval. Egész csinos látványt nyújt így is , de azért én még holnap veszek hozzá dísztököt. Szerintem úgy még jobb lessz.
Holnap megcsináljuk a nappaliba is az őszi asztaldíszt.
Azt hiszem ezt a délutánt is sikerült tartalmasan tölteni a gyerekekkel.

1 megjegyzés:

jociandi írta...

Ötletes, tetszik és tényleg jól mutat majd a dísztök!