2009. március 14., szombat

Dolgos szombat

Na ma aztán belehúztam a munkába!
Reggel 6-kor keltem, megetettem az emberemet, persze a boltban ő volt- és összepakoltam lakást!
Amíg a lányok aludtak addig egy kicsit művelődtem a kertek terén, mivel délutánra egy nagy munkát terveztem.
7,30-kor keltettem a lányokat, gyorsan megreggeliztek, és már indultunk is. Nikit leadtam a mamának, -nagyon szeret ott, mert sokat főzőcskéznek- Bettikével pedig pödörtünk be Bajára festeni. Nagyon szeretem a szombatokat, mikor
festeni mehetek végre. Számomra kikapcsolódás a hétköznapokból. Ma ismét a naplemente volt a téma:

Az pedig, hogy az egyik kedvenc hobbimat a lányommal űzhetem, felemelő élmény minden egyes alkalommal.

A mai pedig még különlegesebb volt, mert festés után elmentünk egy kicsit csavarogni. Persze, hogy vásárlás lett a vége, és persze hogy kert témájú:-) Aki ismer nem is csalódott!
Megvettem az alapanyagot a délutáni nagy munkáho
z. Jó drága volt, de már legalább tudom, hogy hogyan néz ki és legközelebb én barkácsolok ilyesmit.
Tescóban is voltunk, de jobbadán csak nézelődni, na meg persze ott is ebédeltünk, ami Bettikém számára külön élmény volt.
Hazafele beugrottunk anyuhoz, de csak azért ,hogy m
egmutassam neki a mai festményeket.
(Jut eszembe! Képzeljétek, van vásárló az egyik képemre! Alig akartam hinni a fülemnek mikor felhívott az unokatesóm, hogy eladó e a kép, mert van valaki aki már ráígért.)

Mikor hazaértünk, szinte azonnal belevetettem magam a nagy munkába, és dolgoztam mint egy kis hangya. Persze segítségem is akadt. Bettike aki nagyon ügyes, a lakásban takarított, porszívózott,stb. amit minden hétvégén meg kell csinálni, Niki pedig a kertben a nagy munkában segítkezett. Kicsi még nagy munkaerőnek nem számít, de már az igyekezet is dícséretes! Úgy vettem észre Bettike inkább a házimunkát végzi szívesebben, Niki pedig nagyon szeret velem a kertben sertepertélni. Megcsinál bármit amire megkérem.

Mostmár elárulom, egy ágyást hoztam létre ma megint:-) Hát nem is é
n lennék, ha .....
Ebbe az ágyásba kerülnek majd azok az évelő növények amik nagyon szeretnek árnyékban- félárnyélban. Azt hiszem már mutattam a kedvenc árnyékos kert ágyásomat...na akkor megint megmutatom:
Ez a ketrészlet egy topikos ismerősé (előre is elnézést, hogy csak úgy
elloptam a képet, de nagyon tetszik) és én is egy hasonlót szeretnék létrehozni, azzal a különbséggel, hogy az enyém tetején egy patak fog lefele csordogálni-majd egyszer valamikor....

Rengeteget ástam, lapátoltam, jól ki is fáradtam, és ez lett az eredménye:
Holnap szépen beültetem azokkal a növényekkel, amit a héten hozott meg a futárszolgálat, meg később majd amiket hozni fog, meg szerzek innen-onnan,és már csak várni kell, hogy nőjjenek!
Már látom lelki szemeim előtt a gyönyörű virágokat, és magamat ahogy az érettségi fáradalmait itt az árnyékos ágyás mellett pihenem ki.

Szóval a mai napom sem ment kárba, alkottam megint egy csomót.
Szeretem az ilyen napokat:-)

1 megjegyzés:

jociandi írta...

Hú, nagyon szorgos méhecske voltál, gyönyörű lesz a kerted majd tavasszal ;)