2009. július 20., hétfő

Ünnepek

Június közepétől szeptember elejéig tartó időszak a mi családunkban tele van ünnepekkel. Még októberben is van mit ünnepelni, de az már igazán a tágabb családban van.
Vasárnap ünnepeltük anyósom és kedves férjem születésnapját. Anyós 19-én, apa meg 20-án született. Jól kiszámolták:-)
Még délelőtt folyamán felköszöntöttük a mamát, majd megebédeltünk és pihit tartottunk. Ritka az olyan alkalom, mikor délután egy kicsit sziesztázhatunk apával. Miután felébredtünk elmentünk kirándulni egyet.
Már régóta tervezem, hogy el kellene menni Baján a Türr István emlékműhöz, de eddig valahogy nem sikerült. Hát vasárnap ez is összejött.
Nagy változás nem történt mióta lánykoromban utoljára itt voltam. Talán csak annyi, hogy eltűnt a játszótér. Nem tudom mióta nincs itt a gyerekeknek játszásra alkalmas terület, de nem tartom szerencsés ötletnek, hogy a városvezetés ezt a kirándulóhelyet nem szereli fel játszótérrel. Mivel vasárnap voltunk, sokan voltak az emlékműnél. Rengeteg kerékpáros, és sétálgató ember. A nagy fák kellemes hűsítő árnyékot nyújtottak, a lányok pedig a víz közelségét élvezték.
Amíg mi apával felmentünk a kilátóba a látványt élvezni, a lányok lent a parton Titanic- osat játszottak.
Visszafele kellemeset sétáltunk a nagy fák alatt, ahol nem egy odvas fába be akart mászni Nikikém.Sokáig elidőztünk a sétányon, mert találkoztunk egy csomó ismerőssel is, és persze megálltunk beszélgetni velük.
Felsétáltunk a városba és a kirakatokat nézegettük, közben fagyiztunk is egyet.
Megcsodáltuk a Sugovicát egy másik szemszögből.A nap lezárása nem volt túl romantikus, ugyanis egy bevásárlással zártuk, de azért így is kellemes volt. Elterveztük, hogy apa szülinapi ajándékával (gps) elnavigáljuk magunkat Szegeden is egy túrára. Mivel az idén több szék között is a pad alá estünk nyaralásügyileg, több egynapos kirándulást terveztünk be a nyár hátralevő részében.
Imádom az internetet, mert nagyszerűen meg lehet tervezni rajta minden utat, fel lehet kutatni a látnivalókat egy-egy városban.
Mostanában házi programszervezőnek csaptam fel:-).......Ha már sehova nem kellek mint munkaerő:-(((((


Hétfő:
A vasárnapi gyerekekkel együtt bevásárlás egyik eredménye az lett, hogy Niki kapott pár scrapbookozáshoz is használható kütyüt. Mivel ez az elfoglaltság már nem idegen számára (párszor már látta ahogyan készítem az oldalakat) és őt is nagyon érdekli a dolog, gondoltam elég nagy már ahhoz, hogy kipróbálja magát.
Nyomtattam neki pár fényképet, és megkapta a készletemet és máris indulhatott a nagy munka.
Persze a felügyeletem mellett. Kerestünk a neten is letölthető és nyomtatható elemeket is, és találtunk nagyon jó dolgokat. Annyira élvezte, hogy nem lehetett neki ellenállni.
Terveztünk, vágtunk, ragasztottunk, írtunk és megcsináltunk közösen két oldalt.
Az elsőbe még aktívan besegítettem, a másodiknak csak egy- egy mozzanatába.
Az első oldal

A második oldal

Nagyobbik lányom reakciója erre csak annyi volt: "Elég volt eddig egy scrapper is ebbe a családba. Hányat fogsz még megfertőzni? " :-))))

1 megjegyzés:

jociandi írta...

Nézz be hozzám a scrapre, vár valami meglepetés!